ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΡΧΕΙΟΜΝΗΜΩΝ ΝΑΟΥΣΗΣ

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ σας παρουσιάζουν το πρωτοποριακό πρόγραμμα με τίτλο «ΑΡΧΕΙΟΜΝΗΜΩΝ ΝΑΟΥΣΗΣ», που απευθύνεται στην ύστερη νιότη, δηλαδή σε όλους/ες όσοι/ες ανήκετε στην τρίτη ηλικία. Θα έχετε την ευχαρίστηση να γνωρίσετε την πόλη της Νάουσας με έναν ξεχωριστό και διαφορετικό τρόπο, να μάθετε για το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμά της, να γνωρίσετε την αξία και σημασία των αρχείων για την κοινωνία και τον πολιτισμό, να εξοικειωθείτε με τη χρήση της νέας τεχνολογίας.

Όλα αυτά μέσα από μια ενδιαφέρουσα πολιτιστική διαδρομή με συγκεκριμένες στάσεις σε ιστορικά σημεία της πόλης και στο ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, στο οποίο στεγάζεται η έδρα του συλλόγου. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε τον κόσμο των αρχείων, αλλά και να μυηθείτε στις δυνατότητες που προσφέρει η νέα τεχνολογία, καθώς θα εμπλακείτε σε δράσεις ψηφιοποίησης ιστορικού αρχειακού υλικού και θα απαντήσετε σε ερωτήσεις σε σχέση με το περιεχόμενό τους. Αξιοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο σας για να συνδυάσετε τη γνώση με τη διασκέδαση, τη δημιουργία με τη χαρά, τη συνεργασία με την απόκτηση νέων δεξιοτήτων.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται κάθε μήνα σε συγκεκριμένο χρόνο, που θα ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα του συλλόγου και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δημιουργήθηκε και υλοποιείται υπό την αιγίδα και με χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Τμήμα Μουσείων και Νεότερου Πολιτισμού.

Εγγραφείτε για να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας

Newsletter