ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ ΑΙΓΩΝ

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

"Οι Φίλοι Ιστορικού Αρχείου Νάουσας" και η Πολιτιστική Εταιρεία Νάουσας «Αναστάσιος Μιχαήλ ο Λόγιος»διοργανώνουν επίσκεψη στο Νέο Μουσείο Αιγών, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023. Στο νέο μουσείο θα ξεναγήσει ο κ. Γιώργος Μάλλιος, Δρ Κλασσικής Αρχαιολογίας, Γενικός Γραμματέας των ΦΙΑΝ και διπλωματούχος ξεναγός. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 10 ευρώ το άτομο (περιλαμβάνεται η μετακίνηση με πολυτελές λεωφορείο και η ξενάγηση, η είσοδος την μέρα αυτή είναι δωρεάν). Δηλώσεις συμμετοχής: κ. Ευγενία Ζάλιου, τηλ.: 6936431168 Η ώρα και το σημείο αναχώρησης θα ανακοινωθούν στο επόμενο διάστημα

Ως μέρος του πολυκεντρικού μουσείου στο οποίο μετασχηματίζεται με γοργούς ρυθμούς ο χώρος των Αιγών, το κεντρικό μουσείο συνιστά την εισαγωγή του επισκέπτη στην ιστορία και στα αρχαιολογικά ευρήματα της παλαιάς πρωτεύουσας των Μακεδόνων και συγχρόνως στον ελληνιστικό κόσμο, καθώς φιλοξενεί το ψηφιακό μουσείο «Μέγας Αλέξανδρος, από τις Αιγές στην Οικουμένη». Το εντυπωσιακό συγκρότημα περιλαμβάνει το εισαγωγικό έκθεμα «παράθυρο στον κόσμο του Μεγάλου Αλεξάνδρου» και πέντε εκθέσεις:

την έκθεση αρχιτεκτονικών
την έκθεση γλυπτών
την κεντρική έκθεση «Αιγών μνήμη»
την περιοδική έκθεση «Οικουμένης Αντίδωρον»
την εικαστική έκθεση «Ύλης μνήμη» με έργα του Χρήστου Μποκόρου που δημιουργήθηκαν ειδικά για την παρουσίαση στο νέο μουσείο.

Εγγραφείτε για να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας

Newsletter