ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδρομή στην Αθήνα που διοργάνωσαν οι Φίλοι Ιστορικού Αρχείου Νάουσας σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία Νάουσας "Αναστάσιος Μιχαήλ ο Λόγιος". Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 8-10 Δεκεμβρίου 2023. Περιελάμβανε την παρακολούθηση της διάλεξης του καθ. Ιστορίας του Νεότερου Ελληνισμού στο Πανεπιστήμιο "Νεάπολις" Πάφου, κ. Γεωργίου Γεωργή, με τίτλο "Το Ολοκαύτωμα της Νάουσας και η τύχη των αιχμαλώτων", ξενάγηση από τον πρόεδρο του Συλλόγου, Δρ. Σταύρο Αρβανιτόπουλο, στα οθωμανικά μνημεία πέριξ της Ρωμαϊκής Αγοράς, την παρακολούθηση θεατρικής παράστασης και, τέλος, την ξενάγηση από τον Δρ. Φίλιππο Μαζαράκη Αινιάνα στο Εθνικό και Ιστορικό Μουσείο.

Ιδιαιτέρως θερμή ήταν και η φιλοξενία που  επεφύλαξαν οι εν Αθήναις Ναουσαίοι  στους εκ Ναούσης  εκδρομείς, ειδικά στην έδρα του συλλόγου "Ζαφειράκης", όπου παρουσιάστηκαν οι νεότερες εκδόσεις της Πολιτιστικής Εταιρείας Νάουσας. Ουσιαστικά  η επαφή των μελών και φίλων των τριών συλλόγων στην πρωτεύουσα εγκαινίασε, ανανέωσε και εμπέδωσε σχέσεις συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα προς όφελος της πόλης μας. 

Παρακολουθήστε την διάλεξη του καθ. κ. Γεωργίου Γεωργή που έλαβε χώρα στο φιλόξενο Ίδρυμα Παπαντωνίου, πατώντας πάνω στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

Το Ολοκαύτωμα της Νάουσας και η τύχη των αιχμαλώτων

Εγγραφείτε για να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας

Newsletter